TFK Mono vs Babyjogger City Elite

I samarbeid med www.mimmis.no har jeg fått hjem nyheten fra TFK som heter MONO! Jeg har også en kjekk vogn fra babyjogger som heter elite2, og her kommer en sammenligning av de 2 vognene.

Det vil komme en egen anmeldelse av TFK Mono i et eget innlegg om ikke lenge, det er så mange som er giret på en sammenligning mellom disse 2 så da ble den prioritert først. Kort å enkelt er det nå bare en enkel vogn fra TFK som kan brukes fra nyfødt og ut barnevogn tiden å dette er nyheten MONO. Det vil komme mer detaljer i dens anmeldelse.

Hvorfor mange ønsker å se disse 2 opp mot hverandre er jo enkelt å greit for de er 2 veldig like vogner men mange like kvaliteter, som gjør at det kan være vanskelig og velge nettopp hvilken av vognene en skal velge.

Nå ser dere 2 vogner som er fremover vendte med 3 hjul, som er veldig sporty og lette/nette å trille med større barn oppi, som også gir barnet bedre plass.

Tfk Mono koster 9990,- hos www.mimmis.no da får du den som sportsvogn for barn fra ca 6mnd og ut vognperioden.
Babyjogger City Elite2 koster 5819,- hos jollyroom.no
Du kan kjøpe liggedel til begge vognene og det som er unikt og skiller seg ut hos tfk mono er at liggedelen kan gjøre om til sittedel og da har du en vogn med vendbar sittedel når barnet er ca 6mnd / 1år.

Vognene er veldig god å trille begge 2, jeg liker veldig godt skinn imitasjon håndtaket som tfk mono har, når jeg triller mono føler jeg går en del lenger bak vogna en med elite2, å mange andre vogner jeg har trillet, det er nok bare en vanesak, men et stort pluss for de som triller med lange bein, så slipper de å sparke borti vogna på trille / jogge tur.

Jeg vil si du fint kan jogge med begge vognene! De har såpass god demping, gode hjul og god trillekomfort at de klarer fint å være med på joggetur.

Her kommer målene på sittedelene:

TFK MONO
Rygg: 53cm
Sete: 25cm
Fotbrett: 20cm
Mål mellom bakhjul : 58cm
Opp til det høyeste på håndtak: 122cm

Elite2:
Rygg: 52cm
Sete 24cm
Fotbrett: 24 cm
Mål mellom bakhjul: 68cm
Opp til det høyeste på håndtaket 119cm

Babyjogger City Elite2 veier 11,5kg og har en maksvekt på 39,9kg!
Tfk MONO veier 15,5kg og har en maksvekt på 34kg!

Så ja, dette er to skikkelig gode vogner som varer ut vognperioden å litt til!
Begge vognene har polstret og god sittedel, TFK MONO har en ekstra støttende pute som gir barnet veldig god komfort. Jeg synes babyjogger city elite2 sin kalesjen skygger enda litt mer for solen, og jeg liker bøylen på elite2 best.
Begge vognene har låsbare fremhjul, super enkle og låse/åpne.
TFK MONO skiller seg ut med håndbremse, den er super genial og kunne benytte seg av i nedoverbakker, så er du avhengig av håndbrems må du virkelig sjekke ut den vogna.

De har veldig lik oppbevaring, synes begge vognene sin varekurv er enkel og komme til, og den rommer ca like mye. Babyjogger City Elite2 har også en oppbevaring lomme på baksiden av ryggen. TFK Mono har en kjekk lomme på baksiden av kalesjen som du kan oppbevare mobil eller nøkler oppi, så har den eget regntrekk inni en lomme på baksiden av kalesjen.TFK Mono har lufthjul vs elite2 som har punkteringsfrie. Jeg merker ikke så veldig stor forskjell på trillekomforten på dette, for de har begge så god demping og er såpass gode å trille, men om du ønsker kan du kjøpe hjulpakke som er punkteringsfrie til TFK Mono, det er jo veldig greit og kunne skifte / velge den du ønsker.
Jeg har ofte mekret på andre vogner at når en triller med lufthjul så får du litt gratis demping på dette, som nevnt så er disse så gode å trille at det er ikke så merkbart. Det kan gjerne tenke seg at lufthjulene kan trille bedre gjennom snøen.


Begge vognene blir veldig kompakte og små sammenlagt, men det er jammen ikke mange som kan sammenlignes med babyjogger sine vogner sammenlagt, de blir flate som en pannekake! De er veldig like når de legges sammen, på TFK MONO drar du opp to spaker på sidene på understellet, så klappes den sammen mens på babyjogger city elite 2 drar du i en hempe i sittedelen så klapper den sammen.

Alt i alt 2 super gode vogner som jeg liker utrolig godt, her må du rett og slett velge den vogna som er best for deg!

For mer bilder og videoer besøk gjerne instagram siden min @barnevognhobby

Liker

Kommentarer